טיפים לג'יפאי המתחיל- נהיגת שטח 4X4
בזמן האחרון כולנו עדים לתופעה מעניינת, כמות הג'יפים עלתה פלאים בקרב אוכלוסיית הנהגים בארץ. רק מה, לא כל בעל ג'יפ, הוא ג'יפאי. כדי להיות כזה, אבל באמת כזה, צריך לקחת את האוטו לשטח ואם יש לך אוטו מתאים (רכב שטח 4X4) אז אתה בדרך הנכונה. כל שועל שטח יגיד לכם שעיקר ההנאה בנהיגת השטח היא, מה לעשות, הרגע בו נתקעים. הרגע הזה מוציא מכולם את שיא היכולת, שיא המוטיבציה ושיא הריכוז. מה שהם שכחו להגיד לכם הוא שלהיתקע בשטח זה כיף רק אם מתקיימים שני דברים:
1.יודעים לצאת מזה בזמן סביר וללא פגיעות, שריטות וכו'.
2.לא נתקעים בדקות הראשונות בשטח.
אז כדי שהטיול של שבת לא יהפוך לסיוט של ראשון בבוקר, הנה כמה טיפים לנהיגה נכונה בשטח:
1.לשטח לא יוצאים בלי: רכב 4X4 נוסף, נק' עיגון תקינה ברכב, צמיג רזרבי וכבל גרירה.
2.לחץ צמיגים- ג'יפים בכביש צריך למלא אוויר בצמיג לפי הוראות היצרן, בירידה לשטח חולי יש להוריד את לחץ הצמיגים לכ 15-20 psi.
3.התחפרתם? אין טעם לתת גז בתקווה לנס. יש לצאת מהרכב, להוריד ממנו כמה שיותר משקל, להגביה את הרכב עם מגבה מתאים ולמלא אבנים\קרשים\הרבה חול. להוריד את הרכב על המשטח המאולתר ואז לתת גז בעדינות, ובזווית כזו שהצמיג מקבל מקסימום תמיכה מהמשטח.
4.בלימה פתאומית- בלימת פתע, בדרך כלל במלוא העוצמה היא מסוכנת בשטח. בשטח חולי, בלימה כזו תגרום להתחפרות הג'יפ בחלקו הקדמי. בשטח סלעי היא עלולה לקרוע את הצמיג. דרך אגב, גם פניות חדות בשטח חולי עלולות לגרום לקריעת הצמיג מהג'נט.
5.מכשולים- כשיוצאים לשטח מס' ג'יפים חשוב לשמור על מרחק גדול בין הרכבים. בעת מעבר מכשולים חשוב להכפיל את המרחק הזה, וחובה! לחכות עד שהרכב לפניכם סיים לגמרי את המכשול ורק אז יש להתקרב למכשול. המרחק הנשמר מהמכשול צריך להיות כזה המכיל טווח בטיחות (שגם אם הרכב לא יעבור את המכשול, ויתקע, יתאפשר סיוע מיידי)
6.מטפסים? טיפוס עלייה עם הג'יפ היא אחת החוויות המדהימות בשטח. לפני שמתחילים לעלות עם הרכב חשוב: לסרוק את השטח רגלית, לכבות את המזגן ברכב, לשלב להילוך 4X4, להגיע בזווית ישרה לעלייה. נתקעת? אסור בהחלט! להסתובב ולרדת עם הגחון. יש להעביר לרוורס ולהחליק מטה בזהירות ובאיטיות, ולנסות שוב…
7.יורדים? בניגוד לאינטואיציה, לחיצה מרובה על הגז אינה עוזרת, היא גורמת לשחיקה של הצמיגים ומערכת הבלמים. עדיף לתת לרכב לבלום את עצמו – הילוך ראשון או במערכת בלימה אוטומטית בג'יפים החדשים כיום, ולבצע תיקונים עדינים עם הבלם הרגלי. בכל אופן את דוושת הגז מומלץ לעזוב בירידה.
8.נכנסתם לשיפוע צד? קודם כל דעו לכם שזה אחד ממצבי הנהיגה המסוכנים ביותר, ויש להימנע ממנו בכל מחיר. אם אין ברירה וזהו תוואי השטח העביר היחיד יש להקפיד על מס' כללים: נסיעה בקצב קבוע כולל סחיטה קבועה של הגז, לחץ הצמיגים צריך להיות בתקן הנדרש על הכביש- לא פחות, יש להנמיך את מרכז הכובד של הרכב כדי ליצור מומנט הפוך למומנט שהשיפוע הטבעי מייצר- להוריד ציוד מהגג.
9.בנסיעה בבוץ יש לחבר כבל גרירה לאחת מנק' העיגון. מהלך זה יקל עליכם אם תזדקקו לחילוץ. ההתנהלות מחוץ לרכב התקוע בבוץ הינה מסובכת ביותר, לכן יש להתכונן מראש.יש לנסוע לאט וללחוץ על הגז בפולסים קטנים על מנת להקטין את החלקה של הצמיגים על הבוץ. משחק קל עם ההגה יעזור גם כן.
10.מים מים בששון- לפני כניסה למכשול מים יש לבדוק את עומק המים (חובה!!!) ולחכות שהרכב יתקרר על מנת לבטל את עיוות המתכת החמה.נוסעים ברוורס? הרגל צריכה להיות על הגז לאורך כל המכשול, עזיבת הגז תזרים מים לצינור המפלט והרכב עלול להיכבה. אם הרכב נכבה (בנסיעה קדימה או אחרוה) אין לנסות להניע אותו בתוך המים אלא לבצע פעולות חילוץ. יש להקפיד על מהירות נסיעה כזו המספקת תנופה מספיקה למעבר המכשול, אך לא מהירה מידי כך שהיא יוצרת גלים העלולים לכבות את המנוע.
אולי יעניין אותך גם – טיולי ג'יפים בירדן