לפני הכניסה לשיפוע צד:
1.הערכת מצב- לפני הכניסה לשיפוע הצד, או מייד עם ההבחנה כי אנו נמצאים בתוך שיפוע צד, יש לעצור את הרכב. נסייג המלצה זו בכך שאם אתה מרגיש שהרכב מחליק (בדרך כלל נרגיש את החלק האחורי של הרכב מחליק קודם) בלימה פתאומית היא דבר מסוכן. אם עלה בידך לעצור את הרכב, כדאי לרדת ממנו ולהעריך את זווית השיפוע. כמו כן יש לוודא כי יש המשך לשביל גם אחרי שיפוע הצד.
2.מפנים מכשולים- יש לסרוק את המשך השביל ולפנות אבנים העלולות להשפיע, ולהוסיף זווית לרכב בכיוון שיפוע הצד.
3.מרכז הכובד- יש לנסות ולהנמיך את מרכז הכובד ככל שניתן. מרכז כובד גבוה ברכב עלול להיגרם ע"י ציוד וחפצים הנמצאים על גג הרכב ובתוכו. ברכב ללא זיווד מרכז הכובד נמצא בערך 20 ס"מ מתחת לגובה החלק התחתון של ההגה, והוא נוטה קדימה (החלק הקדמי, עם המנוע וכל המכניזם מהווה אזור כבד ברכב, לעומת שאר השלדה). ככל שהרכב כבד יותר, ובעל בסיס גלגלים רחב יותר- מרכז הכובד שלו נמוך יותר. כדי להוריד את מרכז הכובד יש להוריד ציוד מהגגון, ומהצד ברכב הנוטה לכיוון השיפוע, ולמקם מחדש את הציוד בצד הגבוה של הרכב.
4.לחץ אוויר בצמיגים- ניתן להוריד לחץ אוויר בצמיגים הגבוהים, ובמידת האפשר להוסיף בנמוכים, גם פעולה זו תשפיעה על מרכז הכובד.
5.נתיב בריחה- יש לתכנן נסיעה כזו שתשאיר, במידת האפשר, אפשרות לנסוע אחורה במקרה של בעיה (או רגליים קרות)
לאחר הכניסה לשיפוע הצד:
6.גז קבוע- בעת המעבר בשיפוע הצד יש לשמור על גז קבוע, לא לתת "מכות גז" או לבלום באופן פתאומי. יש לזכור כי מידת ההחלקה\התגובה של הדרך לעומת הרכב תהיה פרופורציונאלית ביחס ישר למידת הכח שנפעיל בבלימה או במכת הגז. (לפי חוק שלישי של ניוטון, אבי הפיזיקה הקלאסית, גוף א יפעיל על גוף ב את אותו כח שב הפעיל על א).
7.הילוך נמוך- את שיפוע הצד יש לעבור בהילוך LOW ובנסיעה איטית.
8.יש להוציא מן הרכב אדם שיהווה מכוון חיצוני. עליו לעמוד במקום בטוח, שאין בו סכנת דריסה ובמקום גבוה מספיק ממנו הוא יראה את תוואי הדרך קדימה ואת השינויים בזווית הרכב.
9.הגה בכיוון הירידה- אולי הנקודה החשובה ביותר במעבר שיפועי צד. ההגה צריך להיות מופנה קלות לכיוון שיפוע הצד, מכיוון שפעולה זו מורידה גם היא את מרכז הכובד וגורמת לתחושת כח הכבידה המוגבר, הנגרם ע"י שיפוע הצד, לפעול לאורך הרכב (על שטח קטן יותר) ולא לרוחבו (כפי שהיה פועל אם צידי הרכב היו מופנים לשיפוע). במילים פשוטות, שיפוע הצד עובר להיות אלמנט שמשפיע על הרכב לאורכו ולא לרוחבו, ובכך עוזר לרכב להתמודד עם הכבידה המושכת אותו כלפי מטה. (ציור)
במקרי קיצון:
10.מפרשית- כמו בשייט מפרשיות, אפשר להיתלות (מספר אנשים, כמובן) בצידי הרכב, בצד הגבוה. פעולה זו תגרום להורדת והזזת מרכז הכובד הרחק משיפוע הצד. כמובן שיש לעמוד רק על מדרגת הרכב הצדדית, ועם כל הגוף מחוצה לו, כך שבמקרה של סכנה יש אפשרות לבריחה מהירה. יש לנסוע בזהירות יתרה!
11.עיגון צד- במידה ומצאנו כי השיפוע חריף מידי יש לעגן את הרכב לעץ יציב בעזרת כננות ומכפילי כח שיאפשרו תנועה לאורך הדרך. עיגון שכזה אמור לייצב את הרכב.
12.הפניית ההגה לכיוון העלייה- פעולה זו הינה מסוכנת ודורשת מיומנות. באמצעות הפניית ההגה לכיוון העלייה ולחיצה משמעותית על הגז ניתן להיחלץ ממצב של הידרדרות. שימו לב כי פעולה זו מומלצת רק במצב קיצון, ובכל אופן תבוצע ע"י משהו בעל ניסיון בנהיגת שטח.
נתקעתם?
הפנו את ההגה לכיוון העלייה, עצרו את הרכב והמתינו לחילוץ.